Gegrilde eendenburger met gekarameliseerde rode ui en blauwe kaas
Lunch gerecht/ bbq gerecht – 4 personen – bereidingstijd ca. 20 min
Ingrediënten
- 4 eendenburgers
- olijfolie
- 4 rode uien, in dunne halve ringen gesneden
- 4 el balsamico azijn
- 2 el ahorn siroop
- zout en peper
- 4 harde broodjes
- 100 g Gormas of Magor
- 1 el vers gehakte bieslook
- 2 handen rucola
bereiden
1. Maak de marmelade. Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak de uien ringen aan tot ze zacht en zoetig worden. Dit duurt ca. 10 min. Voeg vervolgens azijn en siroop toe. Laat aan de kook komen. Zet het vuur laag en laat nog 2 min. op het vuur staan. Breng op smaak met zout en peper. Zet koud weg.
2. Roer de kaas los en meng met de bieslook en vers gemalen peper.
3. Snijd de broodjes open. Besmeer een grillpan met wat olie. Laat goed heet worden. Grill de burgers 3 min. aan beide kanten. Haal de burgers uit de pan en grill vervolgens de snijkanten van de broodjes. Zo nemen de broodjes de lekkere smaken van het vlees op.
4. Besmeer de warme broodjes met de kaas. Leg de eendenburger erop. Lepel er wat marmelade op en het top af met de sla en het broodkapje.
Dit gerecht is ook lekker met een ijskoud IPA biertje. Om de burger helemaal af te maken eet je er een frisse aardappel salade bij.
eend smakelijk!
Eendenvlees van topkwaliteit en ontzettend smaakvol
Liever een ander product? Klik dan hieronder, kies je product en bezorgmoment en wij zorgen dat het product in hoge kwaliteit bij je wordt thuis bezorgd.