fb pixel

Geroosterde hele eend met Chinese pannenkoekjes en hoisin-saus

Hoofdgerecht – 4-6 personen – bereidingstijd ca. 80 min waarvan 70 min roosteren

Ingrediënten

  • 1 hele eend ca. 2,2 kg
  • 8 lente uien, in dunne reepjes snijden
  • 1 komkommer, halveren, zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes snijden
  • 1 pot hoisin-saus (bij voorkeur merk: Lee Kum Kee)
  • 3 pakjes Chinese pannenkoeken of Peking pannenkoeken. Diepvries toko, 6 st. per pakje

Ingrediënten marinade

  • 2 el honing
  • 1 el zout
  • ½ tl witte peper
  • 1 tl gemalen steranijs
  • 1 el soja olie
  • 1 el sesam olie
  • 1 el hoisin-saus
  • 1 el rijst azijn
  • 1 el gemberpoeder

bereiden

1. Verwarm de hete lucht oven voor op 160° Was en dep de eend droog. Meng de ingrediënten voor de marinade en bestrijk de eend hier rijkelijk mee. Ook de binnenkant. Leg de eend op zijn rug op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de hete oven, net onder het midden. Bak de eend in ca. 70 min. donkerbruin en krokant. Lepel tussendoor wat vet, dat vrijkomt tijdens het roosteren, over de eend. Laat uit de oven rusten tot gebruik. Laat het vocht dat in de eend zit er voor gebruik uitlopen.

2. Verwarm volgens de beschrijving op de verpakking de Chinese pannenkoekjes in de stoommand of pan.

3. Vul kleine bakjes met de gesneden groenten en hoisin-saus.

4. Snij zeer dunne plakjes van de eend. En vul met alle ingrediënten je pannenkoekje naar wens.

De zoet zure smaken van de gemarineerde eend en de hoisin-saus combineren goed met een kop jasmijn thee of een glas stevige rode wijn, bv. Zinfandel. Heb je geen toko in de buurt, dan kun je i.p.v. de pekingeend pannenkoekjes ook kleine flensjes bakken. Gebruik in je recept geen suiker.

eend smakelijk!

Eendenvlees van topkwaliteit en ontzettend smaakvol

Hiernaast zie je welk product je nodig hebt om dit heerlijke gerecht te maken.

Liever een ander product? Klik dan hieronder, kies je product en bezorgmoment en wij zorgen dat het product in hoge kwaliteit bij je wordt thuis bezorgd.