fb pixel

Pita pulled duck, frisse koolsalade, avocado, pittige maple saus en granaatappelpitten

Lunchgerecht – 4 personen – bereidingstijd ca. 15 min

Ingrediënten

  • 400 g pulled duck
  • 1 el olijfolie
  • 1 rijpe avocado
  • 4 pita broodjes, geroosterd
  • handje granaatappelpitten
  • 1 limoen in partjes gesneden

Ingrediënten Koolsalade

  • 150 g fijn gesneden witte kool of spitskool
  • 100 g wortel julienne
  • 1 rode punt paprika, schoongemaakt, in ½ ringen gesneden
  • ½ rode ui, schoongemaakt, in dunne ½ ringen gesneden
  • 2 el witte wijn azijn
  • 1 el honingmosterd
  • 1 el mayonaise

Ingrediënten maple saus

  • 6 el ketchup
  • 3 el maple siroop
  • 1 tl tabasco chipotle
  • 1 mespuntje chili poeder
  • 1 tl Worcestersaus
  • zout en peper

bereiden

1. Begin met de koolsalade. Meng de gesneden groenten in een kom. Voeg azijn, mosterd, mayonaise, zout en peper toe. Proef. Zet koud.

2. Maak de saus door alle ingrediënten te mengen.

3. Verwarm de pulled duck in een pannetje met de olie. Rooster het brood en snij open.

4. Halveer de avocado. Verwijder de pit en schep de avocado uit zijn schil. Snij in dunne plakken.

5. Schep wat salade in het broodje, daarop de pulled duck en de avocado slices. Garneer met de granaatappelpitjes en partjes limoen. En serveer de saus en de rest van de salade erbij.

De kruidige pulled duck combineert goed met een glas koud bier of witte wijn met stevige tonen. B.v. een Chardonnay. De koolsalade en saus kun je een dag van tevoren maken.

eend smakelijk!

Eendenvlees van topkwaliteit en ontzettend smaakvol

Hiernaast zie je welk product je nodig hebt om dit heerlijke gerecht te maken.

Liever een ander product? Klik dan hieronder, kies je product en bezorgmoment en wij zorgen dat het product in hoge kwaliteit bij je wordt thuis bezorgd.