fb pixel

Sandwich eendenborst met chili jam, augurk, Dijonaise en gesmolten Emmentaler

Lunch gerecht – 4 personen – bereidingstijd ca. 20 min

Ingrediënten

  • 2 eendenborsten á 200-250 g
  • 4 el chili jam, kun je dit niet vinden neem dan chili saus
  • 4 harde broodjes
  • 2 dikke zoet zure augurken, in plakken gesneden
  • 4 el Dijonaise (mosterd mayo)
  • 100 g Emmentaler kaas geraspt
  • zout en peper

bereiden

1. Dep het vlees droog. Snij het vet van de eendenborsten kruislings in, net tot op het vlees. Wrijf het vlees rondom in met zout, peper. Verhit een droge koekenpan en bak het vlees op het vet goudbruin aan in ca. 8 min. Vuur niet te hoog, anders verbrand het vet. Keer het vlees om en bak nog eens 4 min. Haal uit de pan en laat rusten tot gebruik.

2. Zet de ovengrill aan. Snij het vlees in dunne plakken en de broodjes open. Besmeer beide helften van elk broodje met 1 el Dijonaise. Verdeel het vlees over de onderste helft. En bestrooi ruim met de geraspte kaas. Plaats de belegde helften onder de grill en laat de kaas smelten. Beleg de andere helft met de augurk, marmelade en de sla. Druk op elkaar.

Ook lekker als zomers hoofdgerecht met een portie dikke frieten of chips en een salade erbij.

eend smakelijk!

Eendenvlees van topkwaliteit en ontzettend smaakvol

Hiernaast zie je welk product je nodig hebt om dit heerlijke gerecht te maken.

Liever een ander product? Klik dan hieronder, kies je product en bezorgmoment en wij zorgen dat het product in hoge kwaliteit bij je wordt thuis bezorgd.